Lecții de Viață – Despre Răbdare, Încredere

Trăim în secolul vitezei, secol în care vrem ca totul să se întâmple foarte repede. Vrem totul ACUM!!! Ceea ce este prețios în viață se aseamănă cu povestea despre miracolul arborelui de Bambus Moso care oferă o lecţie frumoasă despre răbdare, încredere, perseverenţă, creştere şi dezvoltare, însă cel mai surprinzător dintre toate … despre potenţialul uman! Acest arbore are un comportament total diferit de al altor arbori. Pentru a descoperi ce îl face atât de special, te invit să urmărești povestea unui miracol.

Adesea este descurajator! Aparent, facem lucrurile potrivite şi nu se întâmplă nimic. Dar pentru cei care fac lucrurile bine şi nu se descurajează şi sunt perseverenţi, rezultatele vor apărea. Recompensele apar la timpul şi la momentul potrivit.

Pentru a crește falnic, Arborele de Bambus Moso are nevoie să crească subteran, dezvoltând un sistem de rădăcini suficient de puternic pentru a susţine potenţialul de creştere masiv începând cu cel de-al cincilea an. Dacă copacul nu ar fi dezvoltat un fundament puternic, nevăzut, nu ar fi putut să-și susţină măreția.

Acelaşi principiu este valabil şi pentru oameni. Cei care doresc să-şi împlinească visurile şi să-şi realizeze obiectivele valoroase şi importante, îşi construiesc un caracter puternic, care în timp, prin depăşirea dificultăţilor şi provocărilor, se transformă într-un fundament intern puternic care facilitează obţinerea şi consolidarea succesului pe termen lung. Prin comparaţie, cei care se îmbogăţesc rapid şi prin diverse mijloace, de obicei nu sunt în măsură să susţină bogăţia câştigată brusc.

Acum eu primesc recompensele seminţelor plantate cu 5 ani în urmă. La fel şi tu. Ai rezultatele pe care ţi le doreşti? În caz că nu, începe astăzi să semeni seminţele a ceea ce vrei să culegi în următorii 5 ani!

Aminteşte-ţi! Dacă continui să faci ceea ce ai făcut dintotdeauna, vei obţine aceleaşi rezultate ca cele pe care le-ai obţinut şi până acum.

“Nebunia înseamnă să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi să obţii alt rezultat.” – citat atribuit lui Albert Einstein

Imaginează-ţi … cum ar arata viaţa ta dacă te-ai concentra pe lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru tine, plantând în fiecare moment seminţele care să îţi aducă acele rezultate pe care ţi le doreşti în mod constant în viaţa ta?